BLOGGEN

Häng på och fasta en dag i veckan!

Sköna måndagar. Det är ofta fastedagar för mig.

Då känner jag hur hela kära matsmältningsapparaten får vila. Hur det blir klarare i knoppen och jag får en massa energi. Det blir liksom lättare i hela systemet. Samtidigt känner jag hur min sensitivitet ökar. Jag får lättare att känna av min kropp, mina tankar. Mina invanda mönster kring mat utmanas och jag kliver som ur min komfort-zon. Det är strålande helt enkelt.

Jag tänker på yogan och relationen till fasta här. Hur det är ett råd att låta kroppen få vila från mat en dag i veckan. Hur det är ett sätt att avlasta systemet. Rena kropp och tanke. Komma närmre stillheten på insidan. Rådet är att meditera mer de dagarna. Jag älskar det.

 

Kanske är detta inte för alla. Men om du inte har testat och känner dig nyfiken, ja varför inte prova.

Så här gör jag just nu (låter det få vara så enkelt det bara går) - det finns ju massor med varianter så testa dig fram, bara det känns rätt för dig: 

  • Jag börjar dagen med ca 3 dl varmt citronvatten, på färsk eko citron.
  • Dricker rumstempererat vatten och te, ofta och med jämna mellanrum under hela dagen.
  • Dricker ca 8 dl kallpressad eko juice, antingen hemmagjord eller någon köpt, utspritt över dagen.
  • Ibland äter jag lite salladsblad, gurka, vattenmelon, blåbär, hallon eller annan grönsak/frukt/bär som är lätt, lätt, lätt…

Sugen på att hänga på? Bara be om att få följa med i gruppen "Fasta ❤️Tillsammans" på Facebook så släpper jag in dig, eller bara maila mig: viveka@pasquier.se

Ha det härligt,

Viveka

#sattvicliving #sattvic #periodicfasting #clearmind #hälsa #meditation #yoga

Allt och mera

Mera