PODDEN
Lyssna

Tillsammans med konstnären Dijle Neva Yigitbas skapar Viveka podden Frekvens Yoga, en yogaupplevelse utöver det vanliga.

Frekvens yoga öser ur yogans visdom. Filosofiska tänk, pärlor och tekniker varvas med analoga ljudmattor och beats som tillsammans skapar ett helt nytt koncept. 

Avsnitten inviger dig i olika teman med tillhörande meditation. Avsikten är att ge dig som lyssnare inspiration, nya perspektiv och effektiva meditationstekniker lätta att införliva i din vardag. Enkla meditationer att komma tillbaka till.

Men varför en podcast?

Idéen till podden föddes i den stilla stunden efter en av Vivekas klasser. Alla måste få uppleva detta sa Dijle. Det här måste spelas in. Än så länge kan jag inte tekniken, sa Viveka. Men det kan jag svarade Dijle - och där såddes fröet.

Ett år senare var processen och skapandet igång. Fram växte Frekvens Yogas avsnitt som rör sig i sfären mellan podd och minialbum. Podd i den tekniska formen och tillgängligheten. Minialbum i den musikaliska produktionen, i ljudresan. 

 

Vem är Dijle?

Kompositören Dijle Neva Yigitbass praktik befinner sig i skärningspunkten mellan konst och musik. Som producent har Dijles mångskiftande och sfäriska rytmproduktioner ägt rum både på radio, teater, filmduk och andra konstnärliga plattformar välden över. 2017-2019 skrev och producerade hon sin första egenkomponerade 27 minuter långa stumfilm. Dijle utforskar ständigt hur musiken och bilden kan bidra till att skapa en upplevelse av inre trygghet och kärlek hos betraktaren.

Ämnena är inspirerande och intressanta. Vivekas instruktioner är suveräna, klara och tydliga. Rösten är mjuk, glittrande och variationsrik och jag tycker den passar perfekt för auditiva instruktioner. Det är lätt att hänga med och längden känns bra.

Susann Westin, yogalärare på Yogini & friends

Viveka med sina 30 år som yogautövare delar med sig generöst av sin kunskap, visdom och fantastiska verktyg som gör oss lite snällare, mot oss själva och världen.

Anna Ottosson, grundare av Food Power

Thanks for scrolling